• Andre Platteel

  Als je weet wat je uniek maakt, dan weet je waar je kracht zit en kun je van daaruit bijdrage aan je omgeving, aan de wereld. Platteel adviseert bedrijven en individuen bij dit ontdekkingsproces. Hij werkte o.a. voor Unilever en Sara Lee/ DE. Voor de eerste Europese Jongerenhoofdstad was hij verantwoordelijk voor de projecten met co-creatie als uitgangspunt en bedacht hij het bindende thema. Praktijkervaring zet Platteel om in publicaties waarin hij beschrijft hoe cultuurveranderingen van invloed zijn op hoe we onszelf definiëren en de wereld zien.

  Symbol Soup (2000) is een analyse van beeldcultuur, The Tale of Red and Orange (2002) een sprookjesgedicht over typische postmoderne waarden, Margeting (2004), een analyse van de hedendaagse vermakte cultuur. In zijn laatste boek, Our World (2010) beschrijft Platteel de overgang van een oppositiesamenleving naar een verbindingssamenleving waarin waarden als empathie, interesse, integriteit en gezamenlijke meerwaarde belangrijk worden.

  Andre is directeur van de stichting Biography Foundation.

 • Jerome Severin

  Mede-oprichter en creatief directeur van communicatiebureau Contain.r. Vanuit de overtuiging dat bedrijven de taak hebben om net zoveel bij te dragen aan het leven van mensen als dat van hun merk, is hij gedreven om de maatschappij vooruit te duwen door realiseren van impactvolle communicatieprojecten. De afgelopen jaren heeft hij aan de basis gestaan van projecten voor internationale merken als Evian, Wrangler, Absolut maar ook Museum Boijmans van Beuningen en de Gemeente Rotterdam.

  De liefde voor de stad Rotterdam en ontwikkeling van jongeren in het bijzonder maakt dat Jerome zich buiten werktijd inzet als vice voorzitter van YoungEDBR en R’damse Nieuwe.  Binnen stichting Biography zal hij samen met jongeren idee ontwikkeling stimuleren en dromen en ambities handen en voeten geven.

  Jerome is directeur van de stichting Biography Foundation.

 • Jim Prins

  Als mede oprichter van communicatie bureau Contain.r, werkt Jim ruim acht jaar voor verschillende klanten; commerciële en uit de publieke sector. Contain.r is een strategische bureau dat haar projecten ook tot aan het eindproduct kan begeleiden. In 2007 is Contain.r samen met Andre Platteel gestart met de communicatie rondom Your World, de eerste Europese Jongerenhoofdstad. Jim houdt zich binnen projecten vooral bezig met financiële en organisatorische aspecten. Daarnaast heeft hij een scherp oog voor kwaliteiten, ambities en het ontwikkelen van mogelijkheden.

  Met die ervaringen kan hij goede teams samenstellen. Veel van de projecten waar Jim bij betrokken is, zijn gericht op jongeren. Daardoor heeft hij inzicht ontwikkeld in hoe met jongeren om te gaan en ze te begeleiden. Een andere kwaliteit van Jim: hij is ‘down to earth’.

  Jim is penningmeester van de Stichting Biography Foundation.

 • Joey Vermijs

  Als grafisch ontwerper / ondernemer heeft Joey zich altijd al de bezig gehouden met de vraag ‘hoe kan (visuele) communicatie een verandering in bewustzijn teweeg brengen die echt en essentieel is voor mensen en organisaties. Communicatie die aanzet tot actie.’ Na 10 jaar het ontwerp bureau DC gerund te hebben, voelde Joey de drive om zijn creativiteit, zijn talent om te verbeelden en te verbinden in te zetten voor organisaties en mensen die zich inzetten voor ‘het gezamenlijke belang’. Zo heeft hij tijdens Your Lab jonge Rotterdammers begeleidt om vanuit eigenheid te creëren. Resultaat: Be Your World- magazine; een tijdschrift over Rotterdamse jongeren. Daarnaast heeft Joey als community manager het project R’damse Nieuwe mede vormgegeven.

 • Martijn van Beek

  Martijn werkte de afgelopen 15 jaar voornamelijk als marketeer voor voedingsmerken zoals Honig, Sportlife, Ekoland en Optimel. In 2010 ontdekte Martijn zijn ultieme droom: inspirator en facilitator zijn van een nieuwe eetcultuur en een andere gezondheidszorg. Bewuster omgaan met voeding speelt daarin een centrale rol. Hij is gefascineerd door de unieke ervaring die voeding ieder mens biedt. In 2011 richtte Martijn de stichting Voeding Leeft op, initiatiefnemer van o.a. Mijn Eet Experiment en het symposium Arts en Voeding. Daarnaast heeft Martijn een eigen adviesbureau M’pure; hij adviseert en begeleid bedrijven, overheden en instellingen over de relatie tussen voeding en gezondheid.

  Martijn is voorzitter van de Stichting Biography Foundation